Recept

Vepřová terina s anglickou slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24280
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

250 g Anglická slanina
350 g Játra vepřová
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Šalotka
400 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
300 g Vepřová plec
200 g Vepřové srdce

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,173 kcal
Kilojoule 4 907kJ
5% Sacharidy 18 g
125% Tuky 94 g
100% Sodík 2 g
108% Bílkoviny 61 g

Vepřová terina s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Vepřové srdce a játra omyjeme, odkrájíme cévy a maso nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, sůl a bílý pepř.

2

Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy, jemně pomeleme a dáme do mísy k vnitřnostem. Očištěnou omytou cibuli šalotku, petrželovou nať drobně nakrájíme, přidáme k masu a dobře vše promícháme.

3

Mísu na terinu vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj minimálně 5-7 cm (podle velikosti šířky nádoby). Pak nádobu naplníme masovou směsí, překryjeme přečnívajícími konci slaniny, uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 240°C.

4

Pečeme při při této teplotě asi 10-15 minut, pak teplotu snížíme na 170°C a pečeme přibližně 2 hodiny.

5

Upečenou vepřovou terinu necháme vychladnout a pak ji dáme do chladničky odležet.

Poznámka

Podáváme ji druhý den s kompotem z višní nebo brusinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept