Recept

Telecí maso s rajčaty a kukuřicí

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24282
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín římský
180 g Kukuřice cukrová nakládaná
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
750 g Telecí maso přední
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 196kJ
7% Sacharidy 26 g
23% Tuky 17 g
29% Sodík 581 mg
117% Bílkoviny 66 g

Telecí maso s rajčaty a kukuřicí postup přípravy receptu:

1

Omyté telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Jeden stroužek česneku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Opékáme na mírném ohni na rozehřátém oleji, průběžně obracíme.

2

Když je maso opečené ze všech stran, zaprášíme ho mletou paprikou a přisypeme nadrobno nasekanou cibuli a jedno na kostičky nakrájené rajče. Opékáme dalších 5 minut, poté přilijeme silný zeleninový vývar a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.

3

Ostatní rajčata necháme na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, oloupeme je, nasekáme na kostičky a přidáme k masu.

4

Zbylé stroužky česneku prolisujeme, rozetřeme se solí, mletým římským kmínem a rozmělněnou sušenou chilli papričkou a přimícháme k telecímu masu s rajčaty. Dusíme 15 minut.

5

Sterilovanou kukuřici vyjmeme z plechovky a necháme okapat, pak ji přimícháme do pokrmu a dusíme 5 minut, nebo dokud maso nezměkne.

6

Podáváme horké, posypané nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept