Rýže se špenátem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže se špenátem a vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24283 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
350 g | Chléb toastový |
130 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže neloupaná (Natural) |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová kýta uzená |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 273,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Rýže neloupaná (Natural), Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vepřová kýta uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže se špenátem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Propláchneme a scedíme špenátové listy, osušíme utěrkou a nakrájíme na půlku. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a scedíme. Na hlubší pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a uvařený špenát zprudka osmahneme, přidáme mléko, osolíme, opepříme, povaříme pár minut. Do jiného hrnce dáme vodu, rýži a 4 lžíce másla, vaříme 20 minut na mírném ohni, až je rýže hotová. Na dno dortové formy vsypeme polovinu rýže, na ni dáme polovinu špenátu a ještě jednou to celé zopakujeme. Trochu přitlačíme vrstvy ke dnu formy a vzápětí vyklopíme na velký talíř. Na zbytku másla osmažíme plátky uzeného a volská oka, v toustovači opečeme plátky toastového chleba. Na talíř klademe plátek chleba, uzené a nakonec volské oko. |