Vepřové s jehněčím grilované na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s jehněčím grilované na špízu
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24284 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
300 g | Jehněčí maso |
1 ks | Koriandr čerstvý |
80 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 96,8mg |
Draslík | 525,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 713,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Paprika mletá sladká, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s jehněčím grilované na špízu postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na větší kostky. |
2 | Do misky nalijeme olivový olej a vmícháme do něj najemno nasekanou petrželovou nať, nasekaný čerstvý koriandr a sladkou i ostrou mletou papriku. Cibuli nasekáme najemno a nasypeme do marinády. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a také přimícháme do marinády. |
3 | Kostky masa vkládáme do marinády a necháme přes noc v chladu. |
4 | Marinované kostky masa druhý den napichujeme na špízy a grilujeme asi 2 minuty. |
5 | Ihned podáváme. |