Makarony Kofto s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony Kofto s parmezánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24285 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Bazalka |
5 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
500 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
250 g | Sýr Parmezán |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 519,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony Kofto s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Pokrájíme nadrobno cibuli a česnek a osmažíme na rozpáleném oleji v pánvi. Přidáme nasekanou bazalku a rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme a 15 minut povaříme na mírném ohni. |
2 | Mezitím uvaříme makarony podle návodu na obalu, scezené makarony vložíme do pečících sáčků vymazaných máslem, polijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Zavážeme sáčky a pečeme v troubě 10 minut. Ihned podáváme. |