Recept

Pikantní jehněčí maso na špízu

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24286

Ingredience

1 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
650 g Jehněčí maso
120 ml Olej olivový
1 ks Oregano čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
3 špetka Pepř černý mletý
3 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 703kJ
3% Sacharidy 12 g
67% Tuky 51 g
0% Sodík 9 mg
35% Bílkoviny 20 g

Pikantní jehněčí maso na špízu postup přípravy receptu:

1

Omyté jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.

2

V misce rozmícháme olivový olej, nasekané čerstvé oregano, ostrou mletou papriku, pepř a šafrán. Sušenou chilli papričku důkladně rozemneme a vmícháme do marinády. Cibuli a česnek nasekáme najemno a taktéž přimícháme.

3

Kostky masa klademe do marinády a necháme odležet v chladu 12-15 hodin.

4

Po uplynutí doby marinování maso vyjmeme a napichujeme na špízy. Grilujeme na rozehřátém grilu asi 2 minuty. V průběhu grilování potíráme maso marinádou.

5

Podáváme ihned.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept