Pikantní jehněčí maso na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jehněčí maso na špízu
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24286 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
650 g | Jehněčí maso |
120 ml | Olej olivový |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 283,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Oregano čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní jehněčí maso na špízu postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehněčí maso nakrájíme na větší kostky. |
2 | V misce rozmícháme olivový olej, nasekané čerstvé oregano, ostrou mletou papriku, pepř a šafrán. Sušenou chilli papričku důkladně rozemneme a vmícháme do marinády. Cibuli a česnek nasekáme najemno a taktéž přimícháme. |
3 | Kostky masa klademe do marinády a necháme odležet v chladu 12-15 hodin. |
4 | Po uplynutí doby marinování maso vyjmeme a napichujeme na špízy. Grilujeme na rozehřátém grilu asi 2 minuty. V průběhu grilování potíráme maso marinádou. |
5 | Podáváme ihned. |