Bramborové ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové ravioli
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24290 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Bazalka |
450 g | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Máslo čerstvé |
150 g | Maso mleté - mix |
180 g | Mouka polohrubá |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
150 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 221,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Rajčata, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové ravioli postup přípravy receptu:
1 | Připravíme náplň - na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a opékáme 4 minuty. Přisypeme šalotku a česnek a znovu opékáme 3 minuty, dokud šalotka nezměkne. Vmícháme mouku a protlak zahříváme. Přidáme vývar, nakrájený celer, rajčata nakrájené na kostičky, bazalku a osolíme a opepříme. Při nízké teplotě dusíme cca 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout. |
2 | Uvaříme brambory a rozmačkáme na kaši. Vmícháme žloutky, olej, osolíme a opepříme. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. |
3 | Těsto rozdělíme na 24 dílů. Z každého vytvoříme placku, kterou poklademe náplní. Těsto přehneme přes náplň a na okrajích přimáčkneme. |
4 | Máslo rozehřejeme na pánvi, vkládáme ravioli a opékáme 8 minut dozlatova. V průběhu smažení ravioli obracíme. Podáváme horké posypané bazalkou. |