Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 24290
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

30 g Bazalka
450 g Brambory
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
120 g Máslo čerstvé
150 g Maso mleté - mix
180 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 ks Šalotka
5 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
150 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 227kJ
19% Sacharidy 67 g
64% Tuky 48 g
36% Sodík 712 mg
39% Bílkoviny 22 g

Bramborové ravioli postup přípravy receptu:

1

Připravíme náplň - na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a opékáme 4 minuty. Přisypeme šalotku a česnek a znovu opékáme 3 minuty, dokud šalotka nezměkne. Vmícháme mouku a protlak zahříváme. Přidáme vývar, nakrájený celer, rajčata nakrájené na kostičky, bazalku a osolíme a opepříme. Při nízké teplotě dusíme cca 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.

2

Uvaříme brambory a rozmačkáme na kaši. Vmícháme žloutky, olej, osolíme a opepříme. Přidáme mouku a vypracujeme těsto.

3

Těsto rozdělíme na 24 dílů. Z každého vytvoříme placku, kterou poklademe náplní. Těsto přehneme přes náplň a na okrajích přimáčkneme.

4

Máslo rozehřejeme na pánvi, vkládáme ravioli a opékáme 8 minut dozlatova. V průběhu smažení ravioli obracíme. Podáváme horké posypané bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept