Řezy z mořského jazyka se slávkami a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka se slávkami a krevetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 24291 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
1 kg | Krevety tygří - loupané |
25 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
1,5 kg | Mušle slávky |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
120 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
120 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 447,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Mušle slávky, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Řezy z mořského jazyka se slávkami a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Filety z ryby osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Podlijeme trochou vývaru a vína, pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě 12 minut. |
2 | Slávky zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme přibližně 3 minuty, jakmile se všechny otevřou, hrnec stáhneme z ohně. |
3 | Krevety taktéž povaříme ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. |
4 | Porce ryby rozdělíme na talíře, obložíme slávkami bez lastur a krevetami. Přelijeme výpekem z pekáčku. Podáváme s vařeným bramborem. |