Špenátové gnocchi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové gnocchi
Špenátové gnocchi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24292 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
40 g | Cukr třtinový |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
300 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
200 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 926,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cukr třtinový, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové gnocchi postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme doměkka a rozmačkáme na kaši. |
2 | Špenát spaříme a necháme 1 -2 minuty povařit v horké vodě. Špenát nakrájíme. |
3 | Rozmačkané brambory dáme na pomoučněný vál a do těsta uděláme dolík do kterého dáme žloutek, olej, špenát, mouku, osolíme, opepříme a všechny suroviny promícháme s bramborami. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme hladké, ale pevné těsto. Z hotového těsta vytvoříme malé noky. |
4 | Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a noky vkládáme po dávkách. Vaříme 5 minut, až vyplavou na hladinu po jednotlivých dávkách. |
5 | Olej, šalotky, česnek, rajčatovou passatu a cukr zahříváme při nízké teplotě 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. |
6 | Hotové noky přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky špenátu a podáváme. |