Recept

Dvakrát pečené brambory s bazalkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24295
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

90 g Bazalka
220 g Brambory
2 stroužek Česnek
25 ml Citronová šťáva
40 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
50 g Sýr Parmezán
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 986kJ
4% Sacharidy 16 g
21% Tuky 16 g
43% Sodík 867 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dvakrát pečené brambory s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Brambory vydrhneme kartáčkem, slupku propícháme vidličkou a potřeme solí. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 1 hodinu, až jsou měkké a slupka křehká.

2

Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme, uvnitř necháme jen tenkou vrstvu dužiny. Vydlabanou dužinu rozmačkáme vidličkou.

3

Smetanu smícháme s vývarem a směs pozvolna zahříváme na mírném ohni 10 minut, až se svaří na polovinu objemu. Přidáme česnek, bazalku, citronovou šťávu a podle chuti opepříme a osolíme.

4

Smetanovou směs a piniové oříšky přidáme k rozmačkaným bramborám a dobře promícháme.

5

Směsí naplníme vydlabané brambory a povrch posypeme parmazánem. Brambory pečeme 10 minut až sýr zezlátne. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept