Recept

Řezy z mořského jazyka s bramborami a artyčoky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24296
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Artyčoky
300 g Brambory
75 g Máslo čerstvé
600 g Mořský jazyk
10 ml Omáčka rybí
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
50 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 490kJ
5% Sacharidy 19 g
23% Tuky 18 g
31% Sodík 627 mg
59% Bílkoviny 33 g

Řezy z mořského jazyka s bramborami a artyčoky postup přípravy receptu:

1

Očištěné brambory a spodní části artyčoků nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a kostičky na něm usmažíme doměkka asi 12 minut. Brambory s artyčoky vyndáme a na stejné pánvi orestujeme plátky rajčat 1 minutu.

2

Filety z ryby pokrájíme na širší proužky, posypeme solí, pepřem a na jiné pánvi s máslem usmažíme dozlatova. Do zbylého másla přilijeme trošku vývaru a nakapeme rybí omáčku.

3

Porce ryby rozdělíme na talíře, obložíme bramborami a artyčoky. Ozdobíme plátky smažených rajčat. Každou porci zakapeme šťávou z pánve, na které se smažila ryba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept