Řezy z mořského jazyka s bramborami a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka s bramborami a artyčoky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Artyčoky |
300 g | Brambory |
75 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
10 ml | Omáčka rybí |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Brambory, Omáčka rybí, Rajčata, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z mořského jazyka s bramborami a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory a spodní části artyčoků nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a kostičky na něm usmažíme doměkka asi 12 minut. Brambory s artyčoky vyndáme a na stejné pánvi orestujeme plátky rajčat 1 minutu. |
2 | Filety z ryby pokrájíme na širší proužky, posypeme solí, pepřem a na jiné pánvi s máslem usmažíme dozlatova. Do zbylého másla přilijeme trošku vývaru a nakapeme rybí omáčku. |
3 | Porce ryby rozdělíme na talíře, obložíme bramborami a artyčoky. Ozdobíme plátky smažených rajčat. Každou porci zakapeme šťávou z pánve, na které se smažila ryba. |