Řezy z mořského jazyka s jablečným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka s jablečným vínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24298 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
10 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 96,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z mořského jazyka s jablečným vínem postup přípravy receptu:
1 | Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj filety z mořského jazyka, osolíme, opepříme, podlijeme jablečným vínem a dáme zapéct. Pečeme odkryté v předehřáté troubě asi 8 minut. Nyní zakapeme citronovou šťávou, přilijeme smetanu a dopečeme ještě 5 minut. |
2 | Rybu rozdělíme na talíře a jako přílohu podáváme pečené brambory. |
Poznámka
Jablečné víno můžeme nahradit jablečným moštem.