Recept

Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24299
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
220 g Klobása - Čabajka
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rajčata Cherry
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
1 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Penne

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 433kJ
27% Sacharidy 97 g
46% Tuky 34 g
20% Sodík 402 mg
55% Bílkoviny 31 g

Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém silnostěnném rendlíku na dvou lžících oleje restujeme pokrájenou cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme na kousky pokrájené papriky, pyré ze sušených rajčat, konzervovaná rajčata i s nálevem, mletou papriku a směs za stálého míchání vaříme. Vmícháme slupky zbavenou klobásu nakrájenou na kolečka, přidáme sůl, pepř, zamícháme a pod poklicí dusíme asi patnáct minut.

2

V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.

3

Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, promícháme se zbylým olivovým olejem, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a zdobíme posekanou petrželkou. Ihned podáváme s listy salátu (můžeme použít i několik druhů) a rozpůlených Cherry rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept