Bavorský hovězí závitek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavorský hovězí závitek
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 243 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
200 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Nové koření celé |
70 g | Okurky nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
225 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 117,4mg |
Draslík | 291,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Okurky nakládané, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bavorský hovězí závitek postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Rozklepeme je doširoka a mírně osolíme. |
2 | Oloupané, uvařené a prochladlé brambory nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i uzený bůček uvařený doměkka a zbavený kůže a kostí. |
3 | Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na třetině tuku osmažíme třetinu cibule, přidáme nakrájený bůček, okurky, brambory, osolíme, opepříme a po prohřátí směs spojíme vejci a promícháme. |
4 | Plátky masa směsí naplníme, zabalíme a upevníme párátky. |
5 | Zbylou cibuli osmažíme dorůžova na tuku, přidáme závitky, opečeme je, podlijeme vývarem, přidáme nové koření a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou. |
6 | Měkké závitky vyjmeme a zbavíme párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme. |
7 | Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, podle chuti přisolíme a ještě vše krátce podusíme. |