Řezy z mořského jazyka Otero - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka Otero
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24301 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 ml | Bešamel |
400 g | Brambory rané |
120 g | Krevety tygří - loupané |
60 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský jazyk |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Gruyére |
200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 124,8mg |
Draslík | 559,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Sůl, Sýr Gruyére, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z mořského jazyka Otero postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory dobře omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 až 20 minut. |
2 | Filety vložíme do hrnce, podlijeme vývarem, přisypeme sůl, pepř, přidáme lžíci másla a zakryté podusíme 12 minut. |
3 | Na brambory položíme krevety, na ně filety z mořského jazyka, zalijeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě 8 až 10 minut. |
4 | Na talíři porce pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou. |