Řezy z mořského jazyka v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka v pivním těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24302 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
10 ml | Citronová šťáva |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
600 g | Mořský jazyk |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
120 ml | Omáčka tatarská |
3 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Citronová šťáva, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z mořského jazyka v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Filety pokrájíme na velikost menších řízečků, posypeme solí, pepřem a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Do misky nasypeme půlku prášku do pečiva, mouku a špetku soli. Promícháme a směs přisypeme pomalu do světlého piva a rychle rozmícháme. |
3 | Ve vzniklém těstíčku obalíme rybí řízečky a zprudka usmažíme v rozpáleném oleji. |
4 | Jako přílohu podáváme pečený brambor a tatarskou omáčku. |