Recept

Paštika s jehněčím masem a česnekem s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24304
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

mleté maso
2 ks Česnek
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřový bok
Paštika s jehněčím masem a česnekem s olivami
3 ks Česnek
5 dl Hovězí vývar základní
800 g Jehněčí maso
250 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
2,5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,157 kcal
Kilojoule 4 841kJ
8% Sacharidy 30 g
112% Tuky 84 g
52% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Paštika s jehněčím masem a česnekem s olivami postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi si rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme česnek, přidáme k němu maso, které osolíme, opepříme, promícháme a dozlatova osmažíme. Pak k němu přilijeme hovězí vývar, červené víno, zakryjeme poličkou a dusíme 30 minut.

2

Vepřový bůček omyjeme, pokrájíme na kusy a jemně pomeleme s česnekem. V míse ho promícháme se solí a pepřem.

3

Jehněčí maso vyjmeme z vývaru, přimícháme k němu pomleté ochucené maso, černé nakládané olivy a dobře promíchanou směsí vyložíme paštikovou formu. Okraje směsi potřeme rozšlehaným vajíčkem.

4

Na pomoučeném vále si z listového těsta vyválíme plát o 2 cm větší než je paštiková forma a tímto plátem masovou směs zakryjeme a okraje dobře přitiskneme. Uprostřed vykrojíme malý otvor asi v průměru 4-5 cm, vložíme vykrojený otvor volně zpět a celý povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept