Paštika s jehněčím masem a česnekem s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika s jehněčím masem a česnekem s olivami
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24304 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
mleté maso | |
---|---|
2 ks | Česnek |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřový bok |
Paštika s jehněčím masem a česnekem s olivami | |
3 ks | Česnek |
5 dl | Hovězí vývar základní |
800 g | Jehněčí maso |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2,5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 285,1mg |
Draslík | 324,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Sůl, Vepřový bok, Česnek, Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika s jehněčím masem a česnekem s olivami postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi si rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme česnek, přidáme k němu maso, které osolíme, opepříme, promícháme a dozlatova osmažíme. Pak k němu přilijeme hovězí vývar, červené víno, zakryjeme poličkou a dusíme 30 minut. |
2 | Vepřový bůček omyjeme, pokrájíme na kusy a jemně pomeleme s česnekem. V míse ho promícháme se solí a pepřem. |
3 | Jehněčí maso vyjmeme z vývaru, přimícháme k němu pomleté ochucené maso, černé nakládané olivy a dobře promíchanou směsí vyložíme paštikovou formu. Okraje směsi potřeme rozšlehaným vajíčkem. |
4 | Na pomoučeném vále si z listového těsta vyválíme plát o 2 cm větší než je paštiková forma a tímto plátem masovou směs zakryjeme a okraje dobře přitiskneme. Uprostřed vykrojíme malý otvor asi v průměru 4-5 cm, vložíme vykrojený otvor volně zpět a celý povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut dozlatova. |