Recept

Paštika s mořským okounem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24306
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
150 g Hrášek
300 g Listové těsto
30 g Máslo čerstvé
1200 g Okoun - filety
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
8 ks Vejce křepelčí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 909kJ
10% Sacharidy 36 g
42% Tuky 31 g
28% Sodík 561 mg
121% Bílkoviny 68 g

Paštika s mořským okounem postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm za míchání dřevěnou vařečkou smažíme hrášek, osolíme ho a opepříme, přilijeme naběračku vody a vaříme ho na mírném plameni za občasného zamíchání asi 10 minut.

2

Mezitím omyjeme bylinky, osušíme je a nasekáme. V hrnečku povaříme 3 minuty křepelčí vejce, zchladíme je pod tekoucí vodou, oloupeme a dáme stranou.

3

Z ryby oškrábeme šupiny, vykucháme ji, vyjmeme páteř, vyřežeme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a zarovnáme. Odřezky rozmixujeme společně s bílkem, špetkou soli a špetkou pepře. Dáme rozmixovanou směs do mísy, přidáme k ní nasekané bylinky a hrášek, všechny ingredience promícháme.

4

Položíme jeden rybí plátek na prkénko, osolíme ho, opepříme a navrch kuchyňskou lopatkou rovnoměrně rozetřeme směs z mísy. Do středu položíme křepelčí vejce, přes ně zbývající rybí plátek. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

5

Válečkem rozválíme těsto na placku o tloušťce asi 3 mm a potřeme okraje vidličkou rozšlehaným vejcem. Položíme na ni plátky mořského okouna s náplní a okraje těsta přehrneme přes ně. Dáme paštiku do máslem vymazaného pekáče a necháme ji 25-30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vytažení z trouby paštiku ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Paštika s mořským okounem
Vypadá to skvěle grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept