Závitky bulgogi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky bulgogi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24309 |
Ingredience
BBB Asijská omáčka(náhražka sójové omáčky) na 130ml | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
80 g | Med včelí |
60 ml | Ocet vinný červený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
705 ml | Voda pitná |
10 g | Zázvor celý |
Závitky bulgogi | |
60 ml | Asijská omáčka |
3 stroužek | Česnek |
9 ks | Cibulka jarní |
455 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
40 g | Med včelí |
80 ml | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 125,1mg |
Draslík | 267,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Ocet vinný červený, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý, Česnek, Cibulka jarní, Med včelí, Olej sezamový, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Asijská omáčka, Hovězí roštěnka vys. peč., Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky bulgogi postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na tenké kousky a dáme stranou. |
2 | Ve velké míse smícháme najemno nasekaný česnek a jarní cibulku. Přidáme 60 ml BBB Asijské omáčky, med a sezamový olej. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme hovězí maso a necháme ho 1 hodinu naložené. |
3 | Na mírném plameni restujeme hovězí maso 10 - 15 minut, dokud není propečené. Omyjeme salátové listy a balíme do nich hovězí maso a můžeme jíst. |
4 | BBB Asijská omáčka (náhražka sójové omáčky): |
5 | Utřeme si česnek a nasekáme nadrobno zázvor. Česnek, med, ocet, pepř, sůl, vodu a zázvor smícháme v hrnci a vaříme na mírném plameni 15 - 20 minut, dokud se omáčka nezredukuje na množství cca 130 ml. Dáme do láhve a uchováváme v lednici až 2 týdny. |