Salát z rukoly se studenými kachními prsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rukoly se studenými kachními prsy
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24312 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Kachní prsa |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
150 ml | Ocet Sherry |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
24 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 82,7mg |
Draslík | 505,9mg |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Limetková šťáva, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Ocet Sherry, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z rukoly se studenými kachními prsy postup přípravy receptu:
1 | Kůži na kachních prsou nařízneme. Rozmarýn a česnek vložíme do mísy a na ně položíme kachní prsa kůží dolů. Smícháme 3 lžíce oleje, ocet se sherry, sůl a pepř a přelijeme do mísy. |
2 | Kachní prsa necháme 4 hodiny marinovat. Po 4 hodinách je vyjmeme z marinády, na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kachní prsa na něm opečeme z každé strany 4 minuty. Přidáme marinádu a olivy a vše vaříme dalších 5 minut. Pokrm necháme vychladnout. |
3 | Opláchneme rukolu a upravíme ji na talíře, nastrouháme na ni parmazán. Maso nakrájíme na plátky a společně s olivami upravíme na rukolu. Před podáváním pokapeme limetkovou šťávou. |