Řezy z mořského jazyka po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka po provensálsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24313 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
50 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
600 g | Mořský jazyk |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
100 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z mořského jazyka po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Filety vyrovnáme do pekáčku, posypeme solí a pepřem, zakapeme citronovou šťávou. |
2 | V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kolečka. Plátky rajčat vložíme na cibulku do rendlíku a krátce orestujeme. Rajčata s cibulí nalijeme na rybu do pekáče i s olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut. |
3 | Rybu rozporcujeme na talíře a posypeme posekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme pečené brambory. |