Jednoduchý recept

Řezy z mořského jazyka po provensálsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 24313
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory pečené
50 g Cibule
10 ml Citronová šťáva
600 g Mořský jazyk
30 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
100 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 140kJ
20% Sacharidy 72 g
13% Tuky 9 g
18% Sodík 351 mg
63% Bílkoviny 35 g

Řezy z mořského jazyka po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Filety vyrovnáme do pekáčku, posypeme solí a pepřem, zakapeme citronovou šťávou.

2

V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kolečka. Plátky rajčat vložíme na cibulku do rendlíku a krátce orestujeme. Rajčata s cibulí nalijeme na rybu do pekáče i s olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut.

3

Rybu rozporcujeme na talíře a posypeme posekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept