Recept

Rýžový pilaf s mořským jazykem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24314
Kategorie: Rýže

Ingredience

60 g Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
200 g Houby čerstvé
3 ks Hřebíček
1 ks Jablka
20 g Kari koření
50 g Máslo čerstvé
600 g Mořský jazyk
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
200 g Rajčata
300 g Rýže loupaná
100 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
1 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 242kJ
22% Sacharidy 81 g
41% Tuky 31 g
72% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Rýžový pilaf s mořským jazykem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a omyjeme ji. Polovinu nasekáme a do druhé poloviny zapícháme hřebíčky. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na kousky. V pekáči rozehřejeme 20 g másla, osmažíme na něm půlku cibule s hřebíčky, aniž bychom ji nechali zbarvit, přidáme polovinu kari koření, krátce ho necháme smažit, pak přisypeme rýži a za občasného zamíchání ji 1-2 minuty smažíme.

2

Přilijeme 3/4 1 vařícího rybího vývaru, promícháme, pekáč zakryjeme a dáme bez dalšího míchání na 15-18 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Pak pekáč vyjmeme z trouby, vyhodíme půlku cibule s hřebíčky a vmícháme do rýže dvěma vidličkami na kousky pokrájené máslo, aby se zrnka rýže nelepila k sobě. Očistíme houby, opláchneme je, osušíme a pokrájíme na plátky. Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme jablko, vykrojíme jádřinec a jablko pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme a podrtíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak hrubě nasekáme.

3

V pánvi osmažíme na 2 lžících oleje nasekanou cibuli, přidáme pokrájené jablko, celer, stroužek česneku a petrželku a dusíme vše 7-8 minut na mírném plameni za občasného zamíchání. Přidáme zbývající kari koření, pak nasekaná rajčata, zbývající rybí vývar, špetku soli a špetku pepře a dusíme vše na mírném plameni pod pokličkou asi 20 minut. Stáhneme pánev z ohně, její obsah propasírujeme, vratíme znovu do pánve, vmícháme smetanu a necháme část tekutiny vyvařit. Je-li třeba, přidáme ještě sůl a pepř. Omyjeme rybí plátky, osušíme, dva pokrájíme na kousky, ostatní na pruhy. Tyto pruhy osolíme, zavineme a 5 minut povaříme v páře.

4

Mezitím nalijeme do nepřilnavé pánve zbývající olej a smažíme na něm 2-3 minuty houby. Osolíme je, opepříme, vyjmeme a dáme stranou. Ve stejné pánvi pak smažíme na prudkém plameni dva na kousky pokrájené rybí plátky. Osolíme je, opepříme a vmícháme do připravené omáčky. Přidame do ní i houby a vše minutu prohříváme. Vyklopíme rýži na servírovací mísu, přelijeme omáčkou, do středu položíme rybí závitky a hotový pokrm podáváme na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept