Recept

Zelený chřest se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24315
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Balsamico ocet
2 kg Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med akátový
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 248kJ
5% Sacharidy 20 g
29% Tuky 22 g
16% Sodík 317 mg
20% Bílkoviny 12 g

Zelený chřest se slaninou postup přípravy receptu:

1

Zelený chřest očistíme a spodní třetinu oloupeme. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme sůl, cukr, máslo a chřest v ní vaříme 15 minut.

2

Vyjmeme z hrnce a necháme okapat. Po dvou stoncích chřestu zabalíme do plátku slaniny. Rolky pokládáme na velkou mísu.

3

Opláchneme petrželku, dáme do mixéru, přidáme akátový med, olivový olej a balsamikový ocet. Vše rozmixujeme a omáčku podáváme k chřestovým závitkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept