Pomerančový dort se smetanou a čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový dort se smetanou a čokoládou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 24316 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
120 g | Čokoláda bílá |
120 g | Čokoláda hořká |
80 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Likér pomerančový |
150 ml | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce | Rýžový škrob |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Voda pitná |
3 kávová lžička | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 222,7mg |
Draslík | 137,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 197,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Pomerančová kůra, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Mléko plnotučné, Rýžový škrob, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový dort se smetanou a čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Lžičku želatiny necháme pět minut bobtnat v 40 ml vody. Čokoládu rozehřejeme a necháme vychladnout. Z třetiny smetany ušleháme šlehačku, ze dvou bílků sníh, dva žloutky smícháme s třetinou cukru a vmícháme čokoládu, želatinu, šlehačku a sníh. Směs dáme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečící papírem a mrazíme ji dvacet minut. Stejně připravíme pěnu z bílé čokolády, přidáme ji do formy a opět zamrazíme. Tak postupujeme i s pěnou ze zbylé čokolády, vložíme do formy a uložíme na dvě hodiny do chladničky. |
2 | Utřeme cukr, škrob, žloutky. Mléko, smetanu, kůru zahřejeme do varu a přimícháme k žloutkové směsi. Směs povaříme v rendlíku do zhoustnutí, přidáme likér. |
3 | Dort ozdobíme šlehačkou a podáváme ho s pomerančovým krémem. |