Recept

Pomerančový dort se smetanou a čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 24316
Kategorie: Nepečené dorty

Ingredience

120 g Čokoláda bílá
120 g Čokoláda hořká
80 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Likér pomerančový
150 ml Mléko plnotučné
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Rýžový škrob
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
8 ks Vejce slepičí
120 ml Voda pitná
3 kávová lžička Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
6% Sacharidy 22 g
37% Tuky 27 g
3% Sodík 67 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pomerančový dort se smetanou a čokoládou postup přípravy receptu:

1

Lžičku želatiny necháme pět minut bobtnat v 40 ml vody. Čokoládu rozehřejeme a necháme vychladnout. Z třetiny smetany ušleháme šlehačku, ze dvou bílků sníh, dva žloutky smícháme s třetinou cukru a vmícháme čokoládu, želatinu, šlehačku a sníh. Směs dáme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečící papírem a mrazíme ji dvacet minut. Stejně připravíme pěnu z bílé čokolády, přidáme ji do formy a opět zamrazíme. Tak postupujeme i s pěnou ze zbylé čokolády, vložíme do formy a uložíme na dvě hodiny do chladničky.

2

Utřeme cukr, škrob, žloutky. Mléko, smetanu, kůru zahřejeme do varu a přimícháme k žloutkové směsi. Směs povaříme v rendlíku do zhoustnutí, přidáme likér.

3

Dort ozdobíme šlehačkou a podáváme ho s pomerančovým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept