Recept

Rybí a zeleninová mísa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24318
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

60 g Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
15 ml Citronová šťáva
150 g Fazolové lusky zelené
200 g Garnát obecný
150 g Hrášek
60 g Kerblík
40 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
8 g Pepř černý mletý
2 ks Pórek
15 kg Pstruh
60 g Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

303% Kalorie 5,973 kcal
Kilojoule 24 992kJ
14% Sacharidy 52 g
578% Tuky 433 g
164% Sodík 3 g
1429% Bílkoviny 804 g

Rybí a zeleninová mísa postup přípravy receptu:

1

Očistíme ryby, odřízneme hlavy, vykucháme a vyřežeme plátky. Pokrájíme na kusy, osolíme a opepříme. Omyjeme garnáty. Oloupeme cibuli, odřízneme z pórku kořínky a horní tvrdou zelenou část, odtrhneme vnější tvrdé listy. Očistíme celer. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Odkrojíme stopku fazolek, zbavíme vláken, omyjeme a pokrájíme na kousky. Omyjeme bazalku a kerblík, dáme pár lístků bazalky a snítku kerblíku stranou a zbytek odděleně nasekáme.

2

Povaříme hrášek a fazolky v osolené vařící vodě a scedíme al dente. Pokrájenou zeleninu vhodíme do hrnce, přilijeme 1/4 1 vody, víno, citronovou šťávu, přidáme špetku soli a špetku pepře. Postavíme hrnec na oheň, uvedeme tekutinu do varu a vaříme na mírném plameni 12-15 minut. Přidáme garnáty, vaříme 5 minut, vyjmeme, odstraníme černé střívko a garnáty dáme stranou.

3

Scedíme uvařenou zeleninu, udržujeme teplou mezi dvěma talíři a vývar si uschováme. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme sladkovodní ryby, zalijeme naběračkou horkého vývaru, pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme na 5-6 minut do trouby předehřáté na 170 °C. Pekáč vytáhneme z trouby, vyjmeme ryby a udržujeme teplé mezi dvěma talíři.

4

Šťávu z pekáče přecedíme do pánvičky, přilijeme smetanu a polovinu tekutiny vyvaříme. Stáhneme pánvičku z ohně, vmícháme na kousky pokrájené zbývající máslo. Dáme na servírovací mísu na tyčinky pokrájenou zeleninu, hrášek a fazolky. Na zeleninu položíme kusy rybího masa, vše přelijeme připravenou horkou omáčkou, posypeme nasekanou bazalkou a kerblíkem a hotový pokrm podáváme na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept