Rybí a zeleninová mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí a zeleninová mísa
Rybí a zeleninová mísa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24318 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
150 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Garnát obecný |
150 g | Hrášek |
60 g | Kerblík |
40 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
8 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
15 kg | Pstruh |
60 g | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 15g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 8,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,3mg |
Vitamín E | 9,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 93,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Cibule, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Kerblík, Pstruh, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí a zeleninová mísa postup přípravy receptu:
1 | Očistíme ryby, odřízneme hlavy, vykucháme a vyřežeme plátky. Pokrájíme na kusy, osolíme a opepříme. Omyjeme garnáty. Oloupeme cibuli, odřízneme z pórku kořínky a horní tvrdou zelenou část, odtrhneme vnější tvrdé listy. Očistíme celer. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Odkrojíme stopku fazolek, zbavíme vláken, omyjeme a pokrájíme na kousky. Omyjeme bazalku a kerblík, dáme pár lístků bazalky a snítku kerblíku stranou a zbytek odděleně nasekáme. |
2 | Povaříme hrášek a fazolky v osolené vařící vodě a scedíme al dente. Pokrájenou zeleninu vhodíme do hrnce, přilijeme 1/4 1 vody, víno, citronovou šťávu, přidáme špetku soli a špetku pepře. Postavíme hrnec na oheň, uvedeme tekutinu do varu a vaříme na mírném plameni 12-15 minut. Přidáme garnáty, vaříme 5 minut, vyjmeme, odstraníme černé střívko a garnáty dáme stranou. |
3 | Scedíme uvařenou zeleninu, udržujeme teplou mezi dvěma talíři a vývar si uschováme. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme sladkovodní ryby, zalijeme naběračkou horkého vývaru, pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme na 5-6 minut do trouby předehřáté na 170 °C. Pekáč vytáhneme z trouby, vyjmeme ryby a udržujeme teplé mezi dvěma talíři. |
4 | Šťávu z pekáče přecedíme do pánvičky, přilijeme smetanu a polovinu tekutiny vyvaříme. Stáhneme pánvičku z ohně, vmícháme na kousky pokrájené zbývající máslo. Dáme na servírovací mísu na tyčinky pokrájenou zeleninu, hrášek a fazolky. Na zeleninu položíme kusy rybího masa, vše přelijeme připravenou horkou omáčkou, posypeme nasekanou bazalkou a kerblíkem a hotový pokrm podáváme na stůl. |