Rybí vývar po terstsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí vývar po terstsku
Rybí vývar po terstsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24320 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
200 g | Hrášek |
120 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
800 g | Sépie |
5 g | Sůl |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 224,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hrášek, Rajčata, Sépie, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí vývar po terstsku postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme rajčata, povaříme minutu ve vařící vodě a nahrubo nasekáme. Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme a jemně nasekáme. Vykucháme sépie, odřízneme chapadla, odstraníme oči a zobáček, stáhneme kůži, vyjmeme hřbetní kost, pokrájíme, omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. |
2 | Do pánve nalijeme olej, přidáme papričku, nasekanou cibuli a nasekaný česnek a osmažíme. Přidáme připravené sépie a za občasného zamíchání smažíme. Osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. |
3 | Do stejné pánve nasypeme hrášek a osmažíme. Přidáme nasekaná rajčata, vařící vývar a sépie a vše uvedeme pomalu do varu. Vaříme, dokud nebudou sépie měkké. Vše posypeme nasekanou petrželkou. Hotový pokrm podáváme horký. |