Recept

Grilované hřebenatky na špízu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24321
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Estragon
20 ks Hřebenatka
400 g Mořský ďas
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
3 ks Šalotka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
8% Sacharidy 29 g
11% Tuky 8 g
21% Sodík 416 mg
93% Bílkoviny 52 g

Grilované hřebenatky na špízu postup přípravy receptu:

1

Bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme, šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Olivový olej smícháme s bylinkami, česnekem a šalotkou. Vše osolíme a opepříme.

2

Do marinády vložíme hřebenatky. Rybí maso nakrájíme na menší kousky a také přidáme do marinády. Necháme 1 hodinu marinovat v chladničce.

3

Mušle a rybí maso vyjmeme z marinády a střídavě napichujeme na špízové jehly. Špízy grilujeme v troubě 5 minut, potom je obrátíme a grilujeme ještě 2 minuty. Špízy upravíme na talíře a posypeme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept