Grilované hřebenatky na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované hřebenatky na špízu
Grilované hřebenatky na špízu
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24321 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Estragon |
20 ks | Hřebenatka |
400 g | Mořský ďas |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 833,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Hřebenatka, Mořský ďas, Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované hřebenatky na špízu postup přípravy receptu:
1 | Bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme, šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Olivový olej smícháme s bylinkami, česnekem a šalotkou. Vše osolíme a opepříme. |
2 | Do marinády vložíme hřebenatky. Rybí maso nakrájíme na menší kousky a také přidáme do marinády. Necháme 1 hodinu marinovat v chladničce. |
3 | Mušle a rybí maso vyjmeme z marinády a střídavě napichujeme na špízové jehly. Špízy grilujeme v troubě 5 minut, potom je obrátíme a grilujeme ještě 2 minuty. Špízy upravíme na talíře a posypeme pažitkou. |