Slaný dort s garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný dort s garnáty
Slaný dort s garnáty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24323 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
800 g | Garnát obecný |
100 ml | Olej olivový |
10 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
250 g | Rajčata |
300 g | Směs na bezlepkový chléb bílý |
10 g | Sůl |
30 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 g | Sýr Feta |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 434,1mg |
Draslík | 856,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Směs na bezlepkový chléb bílý, Sýr Ementál (Primátor), Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný dort s garnáty postup přípravy receptu:
1 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, pokrájíme na kostičky. Odkrojíme z pórků kořínky a vrchní zelenou tvrdou část, oloupeme vnější tvrdé listy, pórky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko, omyjeme a podélně překrojíme na poloviny. Rozdrobíme sýr feta. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni dusíme pod pokličkou 15 minut za občasného zamíchání kolečka pórků. Osolíme a opepříme. Chlebové těsto připravíme podle návodu. Válečkem rozválíme a vyložíme do dortové formy. |
3 | Smícháme sýr feta s nastrouhaným ementálem, směsí posypeme dno, rozložíme kolečka pórků a kostičky rajčat. Formu dáme na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C. |
4 | Vytáhneme formu z trouby, vložíme garnáty, zalijeme olejem a vrátíme do trouby, dokud garnáti nezčervenají. Slaný dort položíme na servírovací mísu, posypeme nastrouhaným parmezánem. |