Paštika s jehněčím masem a ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika s jehněčím masem a ovčím sýrem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24326 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
mleté maso | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřový bok |
Paštika s jehněčím masem a ovčím sýrem | |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 dl | Hovězí vývar základní |
800 g | Jehněčí maso |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
75 g | Olivy nakládané |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
125 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 285,1mg |
Draslík | 337,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřový bok, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olivy nakládané, Pepř bílý, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Jehněčí maso, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový jedlý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika s jehněčím masem a ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček omyjeme, pokrájíme a jemně pomeleme v masovém mlýnku, pak ho v míse promícháme se solí a černým pepřem. |
2 | Cibuli a česnek očistíme a drobně pokrájíme. Omyté jehněčí maso nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozpálíme olivový olej, dáme na něj cibuli s česnekem, krátce orestujeme, přidáme pokrájené maso, tymián, sůl, pepř, promícháme a osmažíme dozlatova. Pak přilijeme hovězí vývar, červené víno, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 30 minut. Podušené maso vyjmeme a dáme do mísy k mletému masu. Důkladně promícháme, přidáme nakládané zelené olivy bez pecek, ovčí sýr pokrájený na kostičky a znovu vše promícháme. |
3 | Pečící formu si vymažeme 1 lžící oleje, naplníme masovou směsí a okraje potřeme bílkem. |
4 | Na pomoučeném vále si vyválíme z listového těsta plát, který bude o 2 cm větší než je forma. Plátem těsta zakryjeme masovou směs, okraje přitiskneme a uprostřed vykrojíme otvor asi o průměru 5 cm. Pak těsto potřeme žloutkem a dáme do dobře vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 45 minut dozlatova. |