Slavnostní zvěřina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slavnostní zvěřina
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2433 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
600 g | Dančí maso |
3 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Víno červené |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 102,2mg |
Draslík | 431,5mg |
Vláknina | 166,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Dančí maso, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slavnostní zvěřina postup přípravy receptu:
1 | Plátky z dančí kýty naklepeme. |
2 | Naložíme do 2dl suchého červeného vína se 2 lžičkami sójové omáčky, rozmačkaným česnekem a olivovým olejem. Necháme den až dva odležet. |
3 | Poté maso zprudka osmahneme, podlijeme směsí a dusíme pod pokličkou. |
4 | Směs - do zbytku marinády přidáme 1/2 dl vína, zakysanou smetanu, brusinkový kompot, sůl a pepř. |