Paštika s jehněčím masem a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika s jehněčím masem a parmezánem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24333 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
7,5 dl | Bujón hovězí |
3 ks | Česnek |
500 g | Cibule |
750 g | Jehněčí maso |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
75 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 254,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika s jehněčím masem a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme na tenké plátky. V pánvi na olivovém oleji osmahneme cibuli s česnekem dorůžova, přidáme pokrájené jehněčí maso, posekané vlašské ořechy, osolíme a opepříme. Směs promícháme, krátce osmažíme, přilijeme hovězí bujón, červené víno a pod pokličkou dusíme přibližně 30 minut. |
2 | Mezitím si na pomoučeném vále vyválíme plát z listového těsta. Plát by měl být větší o 2 cm, než je pečící forma. |
3 | Podušené maso vyjmeme z vývaru, necháme odkapat, dáme do mísy, přidáme nastrouhaný parmezán, dobře promícháme a masovou směs se sýrem vložíme do olejem vymazané formy na paštiku. Okraje masové směsi pomažeme rozšlehaným vajíčkem, maso zakryjeme plátem těsta, okraje těsta přitiskneme a uprostřed vykrojíme otvor o průměru asi 4 cm. Povrch listového těsta potřeme zbylým vajíčkem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 45 minut dozlatova. |