Klasická Paella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasická Paella
Klasická Paella
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24336 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Cibule |
100 g | Garnát obecný |
200 g | Hrášek |
300 g | Kuře |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mušle slávky |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
300 g | Rýže loupaná |
5 g | Šafrán |
100 g | Sépie |
50 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
200 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 206,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Kuře, Mušle slávky, Rajčata, Rýže loupaná, Sépie, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klasická Paella postup přípravy receptu:
1 | Pokrájíme kuře bez kůže a vepřovou pečeni na kousky. Pokrájíme na kostičky syrovou šunku a uzenou slaninu, oloupeme stroužky česneku, vykrojíme z nich případný zelený střed a stroužky nasekáme. Oloupeme a jemně nasekáme cibuli, jemně nasekáme petrželku. |
2 | Nalijeme do vhodné litinové pánve olej, přidáme máslo a jakmile se směs rozehřeje, smažíme na ní 15 minut nasekanou cibuli, kousky kuřete, vepřového masa a slaniny. Pak přidáme garnáty a sépie a vše občas zamícháme. |
3 | Jakmile se vše zbarví, přidáme nasekaný česnek a pokrájená rajčátka a pod pokličkou vše na mírném plameni pár minut podusíme. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, pak přidáme na kostičky pokrájenou šunku a hrášek, vše dobře promícháme a přilijeme dostatečné množství vařící vody, ve které jsme rozmíchali šafrán. Vše ještě promícháme a přisypeme rýži. |
4 | Vaříme na mírném plameni, dokud nebude rýže měkká (což potrvá 12-18 minut). Pět minut před koncem vaření přidáme dobře omyté slávky. Po chvíli stáhneme pánev z ohně a hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme paellu na stůl v pánvi, ve které se vařila. |