Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24337
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

120 g Brambory
60 g Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
30 g Cibule
200 g Hrách loupaný
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
300 g Treska aljašská
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 491kJ
10% Sacharidy 38 g
15% Tuky 11 g
28% Sodík 554 mg
47% Bílkoviny 26 g

Polévka s treskou postup přípravy receptu:

1

V míse se studenou vodou necháme bobtnat hrách nejméně 24 hodin. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a nasekáme je. Omyjeme snítku tymiánu a brambory. Brambory oloupeme, pokrájíme na kusy a zabalíme do vlhké utěrky.

2

V patřičném množství vody vaříme se lžící oleje, celerem, česnekem, cibulí a tymiánem hrách, dokud nebude měkký, což potrvá asi 2 hodiny. Pak přidáme brambory, rajčata a 2 lžíce oleje a vaříme vše ještě další půl hodiny.

3

Po této době přidáme na kusy pokrájenou tresku, polévku osolíme a ještě 30 minut povaříme. Před podáváním vyhodíme snítku tymiánu, zalijeme zbývajícím olejem a je-li třeba, přidáme ještě sůl a pepř.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept