Rajčatová salsa základní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová salsa základní
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24340 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,9mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová salsa základní postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku oloupeme a rozmixujeme s konzervovanými rajčaty. Poté doplníme vinným octem a ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Opět rozmixujeme. Jako poslední přísadu přidáme olivový olej a naposledy mixujeme. |
2 | Rajčatovou salsu dáme odležet do chladničky alespoň na 30 minut. |
Poznámka
Můžeme podávat v misce spolu s plátky čerstvých rajčat.