Svěží zelená salsa s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svěží zelená salsa s vejci
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24344 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 246,0mg |
Draslík | 221,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 283,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svěží zelená salsa s vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo. |
2 | Petrželovou nať omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. |
3 | Oloupané stroužky česneku prolisujeme, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Obě přísady smažíme dozlatova na pánvi na rozehřátém oleji. |
4 | Když cibulka a česnek vychladnou, rozmixujeme je s petrželkou, oloupanými vařenými vejci, solí a špetkou bílého pepře. |
5 | Nakonec do jemné hmoty vmícháme takové množství zeleninového vývaru, aby omáčka měla pro nás vhodnou konzistenci. |
6 | Necháme vychladit alespoň 30 minut. |