Marocké hovězí s kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocké hovězí s kořením
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 190 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24345 |
Ingredience
MARINÁDA | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Hřebíček mletý |
30 g | Jogurt nízkotučný |
1 špetka | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Marocké hovězí s kořením | |
350 g | Hovězí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 258,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček mletý, Jogurt nízkotučný, Kardamom, Kmín drcený, Pepř cayenský, Skořice mletá, Sůl, Hovězí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marocké hovězí s kořením postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme nebo nasekáme na jemno cibuli. Společně s nasekanou petrželí, česnekem, mletým kmínem, cayenským pepřem, kardamomem, mletou skořicí, drceným hřebíčkem, BBB jogurtem a olivovým olejem smícháme v misce. Dochutíme solí a pepřem. Ze steaků odkrojíme přebytečný tuk a každou stranu potřeme rovnoměrně marinádou. Přikryjeme a necháme v lednici 3 hodiny, nejlépe přes noc. Naložené steaky pečeme na grilu, dokud nebudou hotové dle přání, 20-30minut. |