Recept

Rybí polévka s čočkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24346

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
6 ks Hřebenatka
150 g Krevety tygří - loupané
8 g Majoránka
6 plátek Mořský jazyk
2 ks Mrkev kořen
500 g Mušle slávky
60 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
300 g Olihně
10 g Pepř černý mletý
180 g Petržel - nať
100 g Rajčata
10 g Sůl
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí
250 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 617kJ
18% Sacharidy 65 g
47% Tuky 35 g
116% Sodík 2 g
125% Bílkoviny 71 g

Rybí polévka s čočkou postup přípravy receptu:

1

V míse se studenou vodou necháme bobtnat 12 hodin čočku. Svážeme dohromady mrkev, celer, majoránku, bobkový list a petrželku. Nasekáme cibuli a osmažíme v pánvi na másle a vodě, přidáme scezenou čočku, zalijeme bílým vínem, rybím vývarem a 1/4 1 vody. Přidáme svazeček bylinek, zeleniny, rajčata a vše vaříme 1 hodinu, dokud nebude čočka měkká. Vyjmeme svazeček bylinek a zeleniny a vyhodíme. Do pánve scedíme čtvrtinu vařené čočky. Vše ostatní propasírujeme sítem, přidáme k celé čočce a vše udržujeme teplé.

2

Očistíme slávky, vhodíme do pánve, zakryjeme pokličkou a na prudkém plameni je necháme otevřít. Vyloupeme a udržujem teplé. Očistíme, vykucháme, promyjeme a pokrájíme olihně na kroužky, plátky mořského jazyka rozkrojíme na tři díly a hřebenatky na kousky. Dáme na oheň pánev s vodou, solí, zbývajícím vínem a zeleninou a vaříme 15 minut. Všechnu zeleninu vyhodíme.

3

Kusy mořského jazyka, kroužky olihní a pokrájené hřebenatky povaříme minutu ve vývaru. Scedíme a položíme na utěrku. V pánvi rozehřejeme máslo a smažíme 1-2 minuty ocásky mořských ráčků, osolíme a opepříme. Uvaříme čočku, vmícháme zbývající máslo, rozdělíme do talířů, přidáme kusy mořského jazyka, měkkýše a korýše, zastříkneme olejem, posypeme kadeřavou petrželkou a hotovou polévku podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept