Recept

Polévka ze sušené tresky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24347
Kategorie: Polévky

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
300 g Hrách loupaný
60 g Kapary
150 g Listové těsto
2 ks Mrkev kořen
100 ml Olej olivový
12 ks Pepř černý celý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
60 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
500 g Treska sušená
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,243 kcal
Kilojoule 5 199kJ
44% Sacharidy 160 g
60% Tuky 45 g
40% Sodík 807 mg
123% Bílkoviny 69 g

Polévka ze sušené tresky postup přípravy receptu:

1

Necháme v míse se studenou vodou bobtnat hrách 12 hodin, scedíme a dáme do hrnce s vodou. Přidáme rozmarýn, olej a vaříme 2 hodiny. Ke konci vaření osolíme. Oloupeme cibuli, omyjeme a pokrájíme. Oškrábeme mrkve, očistíme celer. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na kousky.

2

Z tresky vymačkáme vodu a vložíme do pánve, přidáme cibuli, mrkev, celer a několik zrníček pepře, zalijeme vodou, uvedeme do varu a na mírném plameni vaříme tresku 10 minut. Tresku vyjmeme a necháme vystydnout.

3

V pánvi osmažíme na oleji cibuli, přidáme kapary, přilijeme bílé víno a na prudkém ohni necháme vyvařit. Přidáme sítem protlačená rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř. Dusíme 5 minut.

4

Dáme do pánve scezený hrách, tresku pokrájenou na kusy a rajčatovou omáčku. Vše uvedeme do varu, minutu povaříme a přemístíme do vysoké kulaté zapékací nádoby.

5

Rozválíme těsto, vykrojíme kruh, kterým uzavřeme zapékací nádobu. Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C na 15 minut do doby, než mírně zezlátne. Hotový pokrm podáváme v nádobě, ve které se zapékala.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept