Recept

Polévka z mořských ráčků

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 24349

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 kg Krevety tygří - loupané
600 g Makrela obecná
120 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
200 g Rajčata
5 g Sůl
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 813kJ
3% Sacharidy 10 g
40% Tuky 30 g
23% Sodík 462 mg
90% Bílkoviny 51 g

Polévka z mořských ráčků postup přípravy receptu:

1

Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo. Vykucháme makrely, vyřízneme plátky, omyjeme a překrojíme na poloviny. Očistíme krevety, omyjeme ve větším množství studené vody, rozstřihneme dole po straně nůžkami blánu a dáme stranou.

2

Oloupeme cibuli a stroužek česneku. Omyjeme a nasekáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Nalijeme do pánve olej a osmažíme papričku, nasekanou cibuli, česnek a petrželku, přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.

3

Přidáme do pánve nasekaná rajčata a dusíme 2-3 minuty, přilijeme půl sklenice vody, rajčata osolíme a opepříme a na prudkém plameni dusíme 5-6 minut. Dáme do pánve krevety a rybí plátky a vše dusíme na mírném plameni pod pokličkou 10 minut. Polévku podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept