Recept

Rajčatovo-vinná salsa s mandlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24351
Kategorie: Salsy

Ingredience

1 ks Bazalka
4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička sušená
2 plátek Chléb toastový
36 g Mandle
1 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
160 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 855kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 13 g
16% Sodík 314 mg
7% Bílkoviny 4 g

Rajčatovo-vinná salsa s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Plátky toastového chleba opečeme na pánvi na dvou lžících rozehřátého oleje dozlatova z obou stran. Čerstvou bazalku najemno nasekáme a rozmixujeme s opečeným chlebem a zbylým olivovým olejem.

2

Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, chilli papričku nakrájíme na kostičky. Obojí přimícháme do konzervovaných rajčat a takto ochucená rajčata přidáme do mixéru. Zatím znovu nemixujeme.

3

Mandle krátce nasucho opražíme na pánvi. V misce dobře promícháme červené víno a vinný ocet. Přisypeme mandle, nalijeme do mixéru a jeho obsah rozmixujeme na hmotu jemné konzistence. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept