Krémová polévka z mořského ďasa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z mořského ďasa
Krémová polévka z mořského ďasa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24352 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Cuketa |
10 g | Estragon |
700 g | Mořský ďas |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
50 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Cuketa, Estragon, Mořský ďas, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka z mořského ďasa postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a pokrájejíme ji. Pórek pokrájíme. |
2 | Pokrájíme rybí maso na kostičky, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Nasekáme papričku. Ve vařící vodě ve velkém hrnci spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do hrnce a pak hrubě nasekáme. |
3 | Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Omyjeme bazalku, petrželku a estragon, nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej a smažíme na něm krátce na živém plameni pokrájené ryby a cukety, aby se trochu zbarvily. Přidáme papričku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, přilijeme víno a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Přidáme rajčata a rybí vývar a vaříme vše 5 minut na mírném plameni. Posypeme nasekanými bylinkami a nasekanou šalotkou. Hotový pokrm podáváme horký. Můžeme k němu podávat též opečené kostičky chleba. |