Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24354

Ingredience

1 ks Chilli paprička
8 krajíc Chléb toastový
60 g Cibule
200 g Mořský ďas
300 g Mušle slávky
20 ml Ocet vinný
40 ml Olej olivový
60 g Paprika zelená
200 g Parmice
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
200 g Ropušnice - filety
5 g Sůl
30 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 374kJ
2% Sacharidy 8 g
20% Tuky 15 g
39% Sodík 788 mg
65% Bílkoviny 36 g

Sicilský vývar postup přípravy receptu:

1

Z rybích filet nakrájíme plátky. Odrhneme slávky, vhodíme je do pánve a postavíme na oheň. Přidáme lžíci oleje, víno a trochu omyté a nasekané petrželky, necháme slávky otevřít pod pokličkou za občasného zatřesení pánví. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme a dáme je do mísy, skořápky a neotevřené slávky vyhodíme. Procedíme tekutinu z jejich vaření přes gázu a uschováme si ji.

2

Omyjeme papriku, pokrájíme na kousky. V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji cibuli, papriku a směs nasekané petrželky, česneku a papričky, zalijeme vše vinným octem a necháme ho zprudka vyvařit. Postupně přidáváme ryby a měkkýše, počínaje mořským ďasem, pak ropušnici, parmici a na závěr po špetce soli a pepře.

3

Povaříme vše na velmi mírném plameni pod pokličkou asi 15 minut. V polovině této doby přilijeme tekutinu z vaření slávek, kterou jsme si dali stranou, a přidáme i vyloupané měkkýše. Hotový pokrm podáváme horký. Můžeme k němu podávat krajíčky domácího chleba opečené v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept