Španělská tapenada se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská tapenada se sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24356 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
130 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 hrnek | Rajčata sušená sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
130 g | Sýr smetanový 65% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 872,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr smetanový 65% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská tapenada se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno, sušená rajčata nakrájíme na větší kostky a vše přidáme do mixéru k olivám. Obsah mixéru zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme. |
2 | Do olivové pasty přidáme smetanový sýr, sůl a pepř a znovu mixujeme tak, aby pasta byla co nejjemnější. |
3 | Hotovou pomazánku v misce posypeme sekanou petrželkou a podáváme s chlebem. |