Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24357
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
300 g Chobotnice
300 g Garnát obecný
300 g Mušle slávky
300 g Mušle srdcovky
40 ml Olej olivový
300 g Olihně
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
200 g Rajčata
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 964kJ
4% Sacharidy 15 g
21% Tuky 16 g
69% Sodík 1 g
113% Bílkoviny 64 g

Polévka z Neapole postup přípravy receptu:

1

Omyjeme mušličky, vykucháme olihně a chobotnice, stáhneme z nich kůži, promyjeme je a pokrájíme na kusy. Vyloupeme ocásky garnátů a odstraníme z nich černé střívko.

2

Odrhneme slávky, dobře je omyjeme a nasypeme je společně s mušličkami do pánve na ohni, zalijeme lžící oleje, posypeme trochou omyté a nasekané petrželky a na prudkém plameni je necháme pod pokličkou za občasného zatřesení pánví otevřít. Vyjmeme je, vyhodíme všechny mušličky a slávky, které zůstaly zavřené, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření. Měkkýše vyloupeme, dáme do mísy, skořápky vyhodíme, ale pár mušliček a slávek si necháme celých na ozdobu.

3

Oloupeme cibuli a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, odstraníme semínka a hrubě nasekáme. V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji cibulku, oloupaný stroužek česneku a zbývající petrželku. Přidáme rajčata, pálivou červenou papričku, po špetce soli a pepře a na prudkém plameni vše ještě 5 minut podusíme.

4

Přidáme chobotničky, olihně a ocásky garnátů a na středním plameni pod pokličkou vše 15 minut podusíme. V polovině této doby přilijeme uschovanou tekutinu z vaření mušliček a slávek. Hotovou polévku podáváme horkou a chceme-li, dáme k ní lehce opečené krajíčky domácího chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept