Polévka z parmice s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z parmice s česnekem
Polévka z parmice s česnekem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24359 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 dl | Olej olivový |
800 g | Parmice |
5 ks | Pepř černý celý |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
10 g | Sůl |
60 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 375,6mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,2mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Parmice, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z parmice s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Ryby vykucháme a vyřízneme z nich plátky. Uschováme si hlavy, kosti a případné odřezky. Oloupeme stroužky česneku, omyjeme je a rozmixujeme v mixéru. Vložíme je do mísy, přidáme žloutek, po špetce soli a pepře a vše promícháme. Za neustálého šlehání pak přiléváme olivový olej. Jakmile začne omáčka houstnout, vmícháme do ní zbývající olej. |
2 | Oloupeme cibuli a pokrájíme. Pórek pokrájíme. Kosti, hlavy a případné odřezky vhodíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli a pórek, tymián a bobkový list. Zalijeme vše 1 1 vody, přilijeme víno, přidáme zrnka pepře a trochu soli, postavíme hrnec na oheň a uvedeme vodu pomalu do varu. Sbíráme pěnu a vaříme zvolna 30 minut. |
3 | Několik minut před koncem vaření přidáme na kousky pokrájené rybí plátky. Jakmile se uvaří, vyjmeme je děrovanou lžící a udržujeme je teplé pod hliníkovou fólií. Do polévkové mísy dáme připravenou omáčku, postupně přiléváme scezený rybí vývar a mícháme metličkou. Na závěr dáme do mísy kusy ryb a chceme-li, podáváme horkou polévku s krajíčky domácího chleba lehce opečenými v troubě. |